Vaillant aroTHERM Split 55 s externím zásobníkem teplé vody 200 l

Vaillant aroTHERM Split 55 s externím zásobníkem teplé vody 200 l

Mám zájem
Nastavení hlídacího psa
Icon
200 l
Objem nádrže na ohřev vody
| Icon
Vzduch-voda
Systém tepelného čerpadla
| Icon
53 dB
Hlučnost (akustický výkon)
|
Ohřev vody
Nabídku na míru vám připravíme do 2 pracovních dní.
Informace o tepelném čerpadle

Arotherm Split je invertorové tepelné čerpadlo již páté generace této modelové řady. Jedná se o velmi oblíbený stroj pro svoji jednoduchou montáž a intuitivní obsluhu. Představuje zástupce z kategorie dobrá volba v poměru kvalita vs. cena.

Náklady nebylo nyní možné spočítat.

Co vás zajímá?

Dobrý den,

dá se tepelné čerpadlo dát na střechu? Na pozemku na to nemám dost místa


Dobrý den, Honzo,

umístění tepelného čerpadla na střechu volte skutečně jen v krajním případě, pokud není jiné možné řešení. 

Čerpadlo instalujeme pouze na rovnou střechu, která splňuje statické požadavky. Musí se jednat o pevný podklad, přes který se nebudou šířit vibrace dále do domu. Navíc na střeše je tepelné čerpadlo vystaveno extrémním povětrnostním vlivům, což může zkrátit jeho životnost.

Místo tohoto řešení doporučujeme spíš tepelné čerpadlo vzduch-voda určené pro vnitřní instalaci, případně variantu země-voda s hlubinným vrtem, máte-li k němu na pozemku vhodné podloží.

06. červen 2024 | 13:00
Mám TČ Buderus. Z venkovní jednotky se začala valit skrz točící ventilátor pára. Po stažení požadované teploty vytápění na "0" se otáčky ventilátoru postupně snížili až do zastavení. Venkovní jednotka byla silně orosená. Je to problém a nebo je to OK?

Dobrý den, Štefane,

nemusíte mít obavy. Je to normální stav při odmrazování venkovní jednotky tepelného čerpadla. Námraza, která se tvoří na výparníku venkovní jednotky, je odmrazena a při spuštění ventilátoru dojde k uvolnění velkého množství páry.

20. únor 2024 | 9:00
Soused si stěžuje, že ho naše tepelné čerpadlo ruší svým provozem a slyší ho až do bytu i přes puštěnou televizi. Čerpadlo je nově nainstalované. Lze to nějakým způsobem řešit.

Dobrý den, pane Šraiere,

takto hlučet by tepelné čerpadlo rozhodně nemělo. Předal jsme Vaši zprávu kolegům z oddělení servisu, kteří Vás budou co nejdříve kontaktovat a domluví se s Vámi, kdy budou moci přijet zařízení zkontrolovat a problém odstranit.

10. říjen 2023 | 10:00

Neumím se rozhodnout, zda vzít monoblok, nebo split, máme patrový RD, v přízemí podlahovka, plocha celkem 260m2


Dobrý den, pane Luďku,

doporučuji domluvit si nezávaznou schůzku s expertem na vytápění, který provede obhlídku místa instalace a doporučí Vám nejvhodnější řešení, zároveň zodpoví všechny Vaše dotazy. Pokud se chcete podívat na srovnání obou variant, můžete si také přečíst náš článek, kde porovnáváme tepelná čerpadla monoblok a split.

 

02. říjen 2023 | 10:00

Dobrý den. Rád bych se podíval na energetické štítky čerpadel, která nabízíte, ale nemohu je na vašem webu nikde najít.


Dobrý den, pane Kubašto,

veškeré technické informace a podklady Vám ochotně předá některý z našich expertů na vytápění. Můžete si s ním sjednat nezávaznou schůzku. Nebo nám napište, která značka či výkonová řada by Vás zajímala, a požadované údaje Vám zašleme. 

Roli hraje také to, na jak vysokou teplotu potřebujete ohřívat vodu (typicky podlahové vytápění versus klasické radiátory). Nejčastěji se moderní tepelná čerpadla pohybují ve třídě A+++, případně A++.

22. červen 2023 | 14:00

Dobrý den, může se přes léto vypnout provoz vytápění tepelného čerpadla a nebo je vhodnější ho nechat zapnutý ať je řízeno topnými křivkami?


Dobrý den,

pokud tepelným čerpadlem zároveň ohříváte i vodu, přepněte ho na režim léto“. Pokud ho používáte výhradně k vytápění, můžete ho mimo topnou sezónu zcela vypnout.

19. květen 2023 | 15:00

čerpadlo je nastaveno na 25 stupnů,na čerpadlo svítí slunce,ale mezi vstupní a výchozí telotou není žádný rozdíl.


Dobrý den,

můžete, prosím, svůj dotaz upřesnit? Čerpadlo běží (topí) na 25 °C výstupní teploty, nebo teploty vzduchu v místnosti?

19. květen 2023 | 14:00

Dobrý den, měla bych zájem o instalaci tepelného čerpadla. Máte také svoji pobočku v Plzni? Děkuji. Mgr. Hana Šimandlová


Dobrý den, paní Šimandlová,

působíme po celé ČR, takže to nebude žádný problém. Můžete si sjednat nezávaznou bezplatnou schůzku s expertem na vytápění přímo u Vás doma. Další informace získáte na lince 800 88 77 22 nebo na e-mailu info@woltair.cz. Budeme rádi, když se nám ozvete.

16. květen 2023 | 13:00

Praskl nám radiátor, ale přestala se ohřívat i teplá voda v řadu. Jak nastavit jen ohřev vody? T.č. Sestava NIBE F2120-16+WM 320  AMS 10-16 + hydrobox HBS 05-16


Dobrý den,

voda se přestala ohřívat, protože klesl tlak v systému. Je nutné zastavit únik vody, natlakovat systém a ohřev vody se opět spustí. Pokud by to nezabralo, tak ještě restartovat tepelné čerpadlo.

26. duben 2023 | 10:30

Dobrý den, potřeboval bych poradit, zda je v pořádku poměr počtu startů kompresoru k době provozu TČ. Údaje ze servisního menu: Kompresor hodiny 3583 h, Komp., počet spuštění 7357. Jedná se o tepelné čerpadlo Vaillant aroTherm VWL 125/5 AS. Děkuji.


Dobrý den, pane Ivo,

u této značky je to normální, nemusíte mít obavy. Výrobce limituje kompresor 5 minutami do dalšího startu.

20. duben 2023 | 10:00