Tepelné čerpadlo na splátky

Tepelné čerpadlo na splátky

Patříte mezi ty, kteří nemohou investovat tepelného čerpadla najednou tak velkou částku? Pak zvažte možnost financování nového zdroje vytápění úvěrem. Nezatížíte rodinný rozpočet – splátky totiž budete hradit z úspor za energie.

Patříte mezi ty, kteří nemohou investovat tepelného čerpadla najednou tak velkou částku? Pak zvažte možnost financování nového zdroje vytápění úvěrem. Nezatížíte rodinný rozpočet – splátky totiž budete hradit z úspor za energie.

Reprezentativní příklad níže.

Nedostatek úspor nemusí být překážkou

Vyšší pořizovací náklady jsou hlavním důvodem, proč někteří lidé váhají před investováním do tepelného čerpadla a prozatím raději zůstávají u starých typů topidel. Nebo si pořídí lacinější model, který však má vyšší provozní náklady, je hlučný a/nebo se za pár let rozbije.

Je-li rodinný rozpočet napjatý, ani ten nejlepší argument pro pořízení kvalitního tepelného čerpadla není dost pádný – prostě na něj nejsou finance. Nebo ne? Nevzdávejte se myšlenky na tepelné čerpadlo. Financování zajistíte úvěrem. Topte hned, splácejte postupně!

Tepelné čerpadlo – financování úvěrem

Pokud i vy patříte mezi ty, kteří nemohou nebo nechtějí investovat do nového zdroje vytápění najednou tak velkou částku, zvažte možnost pořídit si tepelné čerpadlo na splátky. Budete ho tak moci začít používat ihned, aniž byste na něj museli třeba několik let spořit, a okamžitě díky tomu začnete výrazně šetřit za energie na vytápění. Splátky tak hradíte z těchto úspor za plyn či elektřinu. Pokud si k tomu také zažádáte o dotaci na nový zdroj vytápění, získáte navíc ještě až polovinu pořizovacích nákladů zpět.

Díky Úvěru od Buřinky pro budoucnost můžete získat potřebné finance předem, bez ručení nemovitostí a s možností rozložit si splátky až na 25 let. Úvěr lze zvolit částečný (tj. část pořizovacích nákladů pokrýt úvěrem a část z vlastních úspor) nebo kompletní, který vám umožní získat nové energetické zařízení zcela bez vstupních nákladů (což ocení zvlášť ti, kteří nový zdroj vytápění pořizují v rámci celkové rekonstrukce domu nebo do novostavby, a mají současně řadu dalších výdajů spojených s vybavováním domácnosti a stavebními pracemi).

Ještě výhodnější financování úvěrem s dotací

Nově nabízí stavební spořitelny zvýhodněné úvěry pro ty, kdo se rozhodnou pro financování kombinované s dotací.

  • Až o polovinu nižší splátky. I když se rozhodnete pro kompletní úvěr, výše splátek se počítá, jako kdybyste úvěr již částečně umořili dotací (kterou však reálně dostanete až později).
  • Prostředky získáte hned po akceptaci dotace. Tedy po vyjádření SFŽP, že máte na dotaci nárok a požadovaná podpora je pro vás skutečně rezervována.
  • Vyplacenou dotaci následně můžete využít k mimořádné splátce úvěru. Mimořádná splátka je zdarma.

Úvěr od Buřinky pro budoucnost – reprezentativní příklad

Úvěr od Buřinky ve výši 300 000 Kč se splatností 20 let a roční úrokovou sazbou 6,69 % se skládá z překlenovacího úvěru poskytnutého s úrokovou sazbou 6,69 % p. a. (pevná sazba) na 2 roky do přidělení úvěru ze stavebního spoření. Splácet budete měsíčně 2 318 Kč po dobu 24 měsíců. Za zpracování úvěru zaplatíte jednorázově 3 000 Kč, za vedení úvěru 0 Kč. Na překlenovací úvěr navazuje úvěr ze stavebního spoření ve výši 288 954,70 Kč poskytnutý na dobu 18 let, který je použit k úplnému doplacení překlenovacího úvěru. Úroková sazba je 6,69 % p. a. s fixací po dobu prvního roku a následně vždy na 3 roky. Splácet budete měsíčně 2 318 Kč po dobu 18 let. Cena za zpracování a vedení úvěru je 0 Kč. Cena za vyhotovení a odeslání pravidelného ročního výpisu z úvěrového účtu a potvrzení o výši úroků z poskytnutého úvěru pro daňové účely je 0 Kč v případě, je-li sjednáno zasílání elektronicky e-mailem nebo do internetového bankovnictví George a 50 Kč v případě zaslání poštou. Celková částka splatná spotřebitelem za Úvěr od Buřinky je 556 962,30 Kč RPSN činí 7,12 %. Uvedené údaje platí za předpokladu čerpání celého úvěru v den jeho poskytnutí se splácením od následujícího měsíce vždy k 25. dni. Upozorňujeme, že úvěrová kalkulačka má pouze informativní charakter. Nejedná se o návrh na uzavření smlouvy ani o žádný jiný dokument či jiné právní jednání, které by vedly k naší povinnosti uzavřít s vámi smlouvu o úvěru nebo jakoukoliv jinou smlouvu o bankovních službách. Dále upozorňujeme, že veškeré zobrazené výpočty a údaje, včetně případného údaje o úrokové sazbě či výši splátky úvěru, jsou pouze orientační. Konečné parametry úvěru se mohou lišit v závislosti na vaší bonitě a výsledcích posouzení vaší schopnosti splácet úvěr a budou uvedeny ve smlouvě o úvěru.


Žádné přepážky, žádné překážky

Možná vás napadne: „Půjčka a dotace – to je sice pěkné, ale kdo má v dnešní době čas obíhat různé přepážky a úřady, aby si to všechno vyřídil? Radši zůstanu u topení v krbovkách.“ Když se ale stanete zákazníkem Woltair, žádné takové plýtvání energií vás už nečeká. Ani té vaší, ani té zbytečně protopené starým neekologickým a nešetrným topidlem. Jak to?

Velkou výhodou Úvěru od Buřinky pro budoucnost je, že jej velice jednoduše zařídíte, aniž byste museli do banky. Sjednat si ho totiž můžete i po telefonu (to stejné platí také pro úvěr na fotovoltaiku).

Polovinu nákladů můžete získat zpět

Pokud tepelným čerpadlem budete nahrazovat starý, neekologický zdroj vytápění, můžete na jeho pořízení čerpat státní dotaci. Pro naše zákazníky, kteří se rozhodnou pro energetické zařízení od Woltair, dotaci zdarma vyřídíme z programu Nová zelená úsporám (a opět i žádání o dotaci s Woltair probíhá kompletně online, abychom vás ušetřili zdlouhavého papírování). Získáte tak zpět až 50 % pořizovacích nákladů, a pokud zároveň zvolíte kompletní financování úvěrem, je na vás, zda získané prostředky použijete ke splácení úvěru nebo k jakýmkoliv osobním účelům).

O jakých nákladech tu vlastně mluvíme? Cena tepelného čerpadla se v roce 2023 pohybuje nejčastěji lehce nad 300 000 Kč. Záleží samozřejmě na zvoleném typu. Stejnou cenu garantujeme po celé ČR. Pro správné zapojení tepelného čerpadla jsou samozřejmě potřeba také různé komponenty a instalační práce. I na veškeré tyto výdaje můžete úvěr využít, a to včetně dopravy.

Chcete znát konkrétní čísla, abyste si udělali představu o celkových nákladech? Využijte naši online kalkulačku, která vám zdarma a nezávazně sestaví podrobný rozpočet přímo pro vaši domácnost. Nebo kontaktujte naše Woltair experty a sjednejte si osobní schůzku u vás doma, při které můžete vybrat svého budoucího chytrého pomocníka do domácnosti.

S tepelným čerpadlem šetříte každý den

Tepelné čerpadlo je totiž velice výhodná investice do vaší budoucnosti. Díky úspornému provozu a dlouhé životnosti je návratnost tepelného čerpadla pouhých pár let, takže vás čekají dlouhé společné roky, po které vám bude vytvářet příjemné teplo domova. 

Chcete vědět více? Přečtěte si, jak vlastně funguje tepelné čerpadlo a také o jeho hlavních výhodách (jednou z nich je bezpochyby způsob, jak výrazně ušetřit za plyn a elektřinu – vždyť přechodem z vytápění plynem ušetříte až polovinu ročních nákladů na vytápění; v případě přechodu z vytápění elektřinou dokonce až ⅔ nákladů).

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?