Úvěr na tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku

Úvěr na tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku

Financujte tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku z úspor za energie! Úvěr v kombinaci s dotací z programu Nová zelená úsporám umožňuje pořídit si úsporné energetické zařízení, aniž byste museli mít předem našetřeno. Nízké měsíční splátky a mimořádná splátka ve výši dotace zdarma.

Financujte tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku z úspor za energie! Úvěr v kombinaci s dotací z programu Nová zelená úsporám umožňuje pořídit si úsporné energetické zařízení, aniž byste museli mít předem našetřeno. Nízké měsíční splátky a mimořádná splátka ve výši dotace zdarma.

Reprezentativní příklad níže.

Díky úvěru můžete získat špičkové energetické zařízení bez vstupní investice

Dlouhodobým cílem Woltair je zajistit, aby ekologická energetická zařízení byla dostupná pro všechny, a společně jsme mohli stále více snižovat produkci škodlivých emisí do ovzduší (každý rok ušetříme více než 6 300 tun CO2). Proto spolupracujeme s Českou spořitelnou a Stavební spořitelnou České spořitelny. Ty zákazníkům umožní získat tepelné čerpadlo či fotovoltaiku včetně instalace pomocí částečného nebo kompletního úvěru, a tedy bez vstupní investice. 

Úvěr s dotací s až o polovinu nižšími splátkami

Nově nabízí stavební spořitelny zvýhodněné úvěry pro ty, kdo se rozhodnou pro financování kombinované s dotací.

  • Až o polovinu nižší splátky. I když se rozhodnete pro kompletní úvěr, výše splátek se počítá, jako kdybyste úvěr již částečně umořili dotací (kterou však reálně dostanete až později).
  • Prostředky získáte hned po akceptaci dotace. Tedy po vyjádření SFŽP, že máte na dotaci nárok a požadovaná podpora je pro vás skutečně rezervována.
  • Vyplacenou dotaci následně můžete využít k mimořádné splátce úvěru. Mimořádná splátka je zdarma.

Komplexní služby, snadné vyřízení

Tato služba je postavena na maximální jednoduchosti. Zákazník podepisuje smlouvu o dílo s Woltair a úvěrovou smlouvu se Stavební spořitelnou České spořitelny. Smlouvu o úvěru s Českou spořitelnou lze snadno uzavřít po telefonu nebo na pobočkách České spořitelny. Podmínkou je, aby byl zájemce o úvěr klientem České spořitelny, případně se jím při podpisu smlouvy stává.

Úvěr je velmi flexibilní a splátky si můžete rozložit až na 25 let. Od Buřinky získáte zvýhodněný úrok nejen pro financování udržitelných technologií (tepelné čerpadlo nebo fotovoltaika včetně veškerých potřebných komponentů), ale také na jejich instalaci. Jedná se tedy o kompletní balíček služeb.


Úvěr od Buřinky pro budoucnost – reprezentativní příklad

Úvěr od Buřinky ve výši 300 000 Kč se splatností 20 let a roční úrokovou sazbou 6,69 % se skládá z překlenovacího úvěru poskytnutého s úrokovou sazbou 6,69 % p. a. (pevná sazba) na 2 roky do přidělení úvěru ze stavebního spoření. Splácet budete měsíčně 2 318 Kč po dobu 24 měsíců. Za zpracování úvěru zaplatíte jednorázově 3 000 Kč, za vedení úvěru 0 Kč. Na překlenovací úvěr navazuje úvěr ze stavebního spoření ve výši 288 954,70 Kč poskytnutý na dobu 18 let, který je použit k úplnému doplacení překlenovacího úvěru. Úroková sazba je 6,69 % p. a. s fixací po dobu prvního roku a následně vždy na 3 roky. Splácet budete měsíčně 2 318 Kč po dobu 18 let. Cena za zpracování a vedení úvěru je 0 Kč. Cena za vyhotovení a odeslání pravidelného ročního výpisu z úvěrového účtu a potvrzení o výši úroků z poskytnutého úvěru pro daňové účely je 0 Kč v případě, je-li sjednáno zasílání elektronicky e-mailem nebo do internetového bankovnictví George a 50 Kč v případě zaslání poštou. Celková částka splatná spotřebitelem za Úvěr od Buřinky je 556 962,30 Kč RPSN činí 7,12 %. Uvedené údaje platí za předpokladu čerpání celého úvěru v den jeho poskytnutí se splácením od následujícího měsíce vždy k 25. dni. Upozorňujeme, že úvěrová kalkulačka má pouze informativní charakter. Nejedná se o návrh na uzavření smlouvy ani o žádný jiný dokument či jiné právní jednání, které by vedly k naší povinnosti uzavřít s vámi smlouvu o úvěru nebo jakoukoliv jinou smlouvu o bankovních službách. Dále upozorňujeme, že veškeré zobrazené výpočty a údaje, včetně případného údaje o úrokové sazbě či výši splátky úvěru, jsou pouze orientační. Konečné parametry úvěru se mohou lišit v závislosti na vaší bonitě a výsledcích posouzení vaší schopnosti splácet úvěr a budou uvedeny ve smlouvě o úvěru.


Úvěr jako investice

Úvěr na úsporné energetické zařízení není žádnou koulí na noze, která by zatěžovala rodinný rozpočet. Naopak. Vzhledem k tomu, jak jsou splátky nízké, uhradíte je z úspor za energie, a začínáte tak šetřit finance již od samého začátku. Jedná se tak o velmi chytrý způsob, jak ušetřit za energie.

Další nespornou výhodou je možnost kombinovat úvěr s dotacemi na udržitelné technologie (pro zákazníky, kteří se rozhodnou pro instalaci tepelného čerpadla nebo fotovoltaiky od Woltair, vyřízení dotace z programu Nová zelená úsporám zdarma zajistíme). Je tedy na vás, zda se rozhodnete úvěrem financovat celou investici, nebo jen částku po odečtení dotace. Při výběru celého financování pak můžete nakládat se získanou částkou podle potřeby, ať už k částečnému splacení úvěru či osobním účelům. 

„V tuto chvíli evidujeme zájem o financování u cca 20 % našich klientů. Vzhledem ke stále vysokým cenám energií se dá očekávat, že se zájem v nadcházejících měsících ještě zvýší. Jde mimo jiné o dobrý způsob, jak bojovat s inflací a volatilní finanční politikou současné doby,“  uvádí Vít Javůrek, CEO společnosti Woltair. 

Pokud byste měli o financování tepelného čerpadla nebo fotovoltaiky prostřednictvím úvěru zájem, kontaktujte Woltair experty. Ti budou informovat Českou spořitelnu, která se vám ozve. Také můžete využít naši online kalkulačku a nechat si bezplatně sestavit návrh podrobného rozpočtu včetně předpokládaných úspor a možností dotací, abyste si mohli udělat dobrou představu o tom, na kolik vás celá investice vyjde a jaká bude její návratnost.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?