Jak probíhá schůzka s expertem na fotovoltaiku

Jak probíhá schůzka s expertem na fotovoltaiku

Uvažujete o pořízení vlastní domácí fotovoltaické elektrárny? Jedná se o významný krok na cestě k energetické nezávislosti, čistšímu ovzduší a minimalizaci výdajů za energie (o dalších výhodách a důvodech, proč je fotovoltaika stále výhodnější, jsme psali v článku Jaká je návratnost a cena fotovoltaiky). A také o nemalou investici do zařízení, které s vámi bude po dlouhá desetiletí

Uvažujete o pořízení vlastní domácí fotovoltaické elektrárny? Jedná se o významný krok na cestě k energetické nezávislosti, čistšímu ovzduší a minimalizaci výdajů za energie (o dalších výhodách a důvodech, proč je fotovoltaika stále výhodnější, jsme psali v článku Jaká je návratnost a cena fotovoltaiky). A také o nemalou investici do zařízení, které s vámi bude po dlouhá desetiletí

Proto je důležité takový krok pořádně promyslet a navrhnout takové řešení, které bude maximálně vyhovovat vašim potřebám. Každá domácnost je totiž jiná a má odlišné nároky. S ohledem na to fotovoltaickou elektrárnu vždy navrhujeme „na klíč“, tedy na míru konkrétnímu zákazníkovi.

Přesně k tomu slouží osobní schůzka s Woltair expertem na fotovoltaiku, který přijede k vám domů a na základě zhodnocení situace a zjištění vašich požadavků vám sestaví podrobnou nabídku řešení s konečnou cenou (předběžnou cenu celého projektu včetně úspor za energie, výše dotace a návratnosti můžete kdykoli získat díky online kalkulačce, která vám návrh rozpočtu sestaví ihned dle vámi zadaných parametrů). Zároveň zodpoví všechny vaše dotazy, které se budou k fotovoltaické elektrárně, její instalaci a fungování vázat.

Co získáte osobní schůzkou s Woltair expertem?

  • Návrh nejlepšího řešení na trhu. Jsme nezávislí na výrobci a nabízíme energetická zařízení různých světových značek. Proto nemáme důvod snažit se vám vnutit určité produkty, ale vždy volíme takové, které budou pro vás co nejvýhodnější.
  • Ověření možnosti realizace a zjištění případných úskalí. Díky zaměření na místě se naši technici mohou připravit na budoucí realizaci tak, aby je nic nezaskočilo a měli k dispozici veškeré potřebné vybavení a komponenty. Samotná montáž fotovoltaické elektrárny je díky tomu velice rychlá a snadná a obvykle nezabere déle než dva dny.
  • Návrh efektivního využití přebytků. Když sladíte chod domácnosti s fotovoltaickou elektrárnou, na maximum si budete moct užívat výhod, které přináší. Jednou z nich je bezpochyby možnost ukládání přebytků vyrobené energie do baterie a jejich využívání i v době, kdy sluneční aktivita není dostatečná.
  • Přesný rozpočet šitý na míru. Na základě osobní schůzky vám bude Woltair expert moci sestavit detailní rozpočet, takže budete přesně vědět, kolik vás bude celá realizace včetně práce a dopravy stát. Nezaskočí vás tak žádné nečekané výdaje.
  • Orientační výpočet úspor energie a pokrytí spotřeby. Dopředu uvidíte, kolik vám fotovoltaická elektrárna bude šetřit financí a jak brzy se vám vrátí náklady, které vyžaduje její pořízení.
  • Možnosti financování a získání dotace. Vstupní náklady na pořízení fotovoltaiky nejsou malé. Proto nabízíme také financování fotovoltaiky pomocí výhodného úvěru. Splátky pak hradíte z úspor za energie. Zároveň poskytujeme poradenství ohledně dotací a pro zákazníky, kteří se rozhodnou pro fotovoltaiku nebo tepelné čerpadlo od Woltair, celé dotační kolečko bezplatně vyřídíme, a to z programu Nová zelená úsporám, jenž představuje záruku získání dotace v krátkém časovém horizontu (výhody tohoto dotačního programu jsme sepsali do článku Získejte s Woltair dotaci z programu Nová zelená úsporám). Díky dotaci pokryjete až 50 % nákladů na pořízení fotovoltaiky, a to až do výše 176 000 Kč.
  • Přístup ke vzorové smluvní dokumentaci. Pokud se na základě osobní schůzky rozhodnete pro instalaci s Woltair, bude následovat uzavření smlouvy. Abyste měli čas si smluvní podmínky předem prostudovat a prodiskutovat případné nejasnosti s naším expertem, můžete si vzorovou smluvní dokumentaci v klidu přečíst s předstihem.
  • Informace o následujícím postupu a předběžný termín realizace. Budete tak vědět, jak celý proces bude dále probíhat, a kdy se budete moct těšit z nového chytrého pomocníka do vaší domácnosti, který vám bude denně vyrábět potřebnou energii z ekologického a takřka neomezeného zdroje.

Jak se na schůzku připravit?

Schůzka bude trvat přibližně hodinu a nemusíte se na ni nijak zvlášť připravovat. Velice však pomůže, když budete mít po ruce poslední vyúčtování od dodavatele elektřiny, aby bylo možné zjistit energetické potřeby vaší domácnosti a díky tomu navrhnout fotovoltaickou elektrárnu o optimálním výkonu.

Můžete si také předem poznamenat veškeré dotazy, které vás v souvislosti s fotovoltaikou budou průběžně napadat. Tím zajistíte, že je Woltair expertovi při schůzce budete moct všechny položit, aniž byste některé opomněli.

Jak bude schůzka probíhat?

Woltair expert u vás doma:

  • Ověří možnost umístění panelů a maximální možnou velikost instalovaného výkonu fotovoltaické elektrárny.
  • Zhodnotí složitost a možnost realizace kabelové trasy.
  • Zkontroluje umístění prostupů střechou.
  • S ohledem na vaše požadavky navrhne nejvhodnější umístění technologie.
  • Zhodnotí stav elektroměrového rozvaděče.
  • Ověří aktuální stav ohřevu teplé vody.
  • Nabídne nejefektivnější řešení přebytků vyrobené energie.

Cena osobní konzultace

Osobní schůzka s expertem na fotovoltaiku je zcela zdarma. To samé se týká také osobní konzultace ohledně instalace tepelného čerpadla.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?