Financování tepelného čerpadla nebo fotovoltaiky úvěrem nyní ještě výhodněji

Financování tepelného čerpadla nebo fotovoltaiky úvěrem nyní ještě výhodněji

Zvažujete vhodný způsob financování tepelného čerpadla nebo fotovoltaiky, ale nechcete zbytečně zatěžovat rodinný rozpočet? Nově nabízí stavební spořitelny zvýhodněné úvěry, které mají v kombinaci s využitím dotace výrazně nižší splátky. V některých případech až o polovinu.

Úvěr s dotací: nízké měsíční splátky a možnost mimořádného splacení zdarma

Stavební spořitelny se nově zapojují do spolupráce v oblasti dotační podpory. Vedle dotačního poradenství začínají klientům také nabízet zvýhodněné úvěry na ekologické technologie a udržitelné rekonstrukce domů. Například Stavební spořitelna České spořitelny, s níž dlouhodobě spolupracujeme, poskytuje klientům Úvěr od Buřinky pro budoucnost s dotací. Jeho hlavní benefity jsou: 

  • Až o polovinu nižší splátky. I když se rozhodnete pro kompletní úvěr, výše splátek se počítá, jako kdybyste úvěr již částečně umořili dotací (kterou však reálně dostanete až později). Díky tomu budete mít splátky nižší o desítky procent nebo dokonce až o polovinu.
  • Prostředky získáte hned po akceptaci dotace. Tedy po vyjádření SFŽP, že máte na dotaci nárok a požadovaná podpora je pro vás skutečně rezervována. Potvrzení o akceptaci stačí zaslat e-mailem.
  • Vyplacenou dotaci následně můžete využít k mimořádné splátce úvěru. Mimořádná splátka je zdarma.

Financujte tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku z úspor za energie

Financovat úsporné technologie úvěrem se vyplácí. Mohou vám totiž přinést tak výrazné úspory za energie, že z nich uhradíte splátky úvěru a ještě i tak ušetříte. Ukázkový výpočet najdete na stránkách financování tepelného čerpadlafinancování fotovoltaiky.

nové zařízenítepelné čerpadlo (přechod z elektrokotle)fotovoltaika
měsíční úspora za energie5 456 Kč3 944 Kč
orientační měsíční splátka (modelový příklad naleznete na výše uvedených stránkách)640 Kč1 804 Kč

Jak si pořídit tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku s výhodným financováním?

  1. U Státního fondu životního prostředí (SFŽP) podáte žádost o dotaciVše zařídíte online. Naši Woltair experti vám ochotně poradí a pomohou. Posouzení žádosti trvá Fondu zpravidla dva až čtyři týdny.
  2. Jakmile vám přijde potvrzení o akceptaci dotace, můžete si objednat tepelné čerpadlo nebo fotovoltaiku a vyřídit si na ně úvěr. Potvrzení o akceptaci dotace zašlete do Stavební spořitelny jednoduše e-mailem.
  3. Úvěr můžete ihned čerpat. I když se bude jednat o kompletní úvěr, splátky budete platit jen takové, jako kdybyste si brali úvěr ponížený o dotaci.
  4. Státní fond vám bude rezervované prostředky pro vyplacení dotace držet po dobu 24 měsíců, do té doby musíte doložit, že podporované opatření bylo zrealizováno.
  5. Hned po obdržení zálohy začínáme připravovat vaši zakázku. Instalujeme již do 50 pracovních dní (podrobnosti se dočtete v našich Všeobecných obchodních podmínkách).
  6. Po doložení realizace vám přijde na účet vyplacená dotace a úvěr jí můžete částečně splatit. Tato mimořádná splátka je zdarma.
  7. Užíváte si všechny výhody, které vám nové úsporné vytápění nebo fotovoltaika bude denně přinášet. Splátky úvěru budete jednoduše hradit z úspor za energie.

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?