Jak snadno požádat o dotaci s Woltair

Jak snadno požádat o dotaci s Woltair

Uvažujete o pořízení fotovoltaiky, tepelného čerpadla nebo třeba nabíjecí stanice? U prvních dvou zařízení se jedná o poměrně velkou investici, která může zatížit rodinný rozpočet. Naštěstí jsou tu i v roce 2023 státní dotace, díky nimž můžete pokrýt až polovinu pořizovacích nákladů.

Uvažujete o pořízení fotovoltaiky, tepelného čerpadla nebo třeba nabíjecí stanice? U prvních dvou zařízení se jedná o poměrně velkou investici, která může zatížit rodinný rozpočet. Naštěstí jsou tu i v roce 2023 státní dotace, díky nimž můžete pokrýt až polovinu pořizovacích nákladů.

⇒ Pro komplexní informace navštivte stránku o dotacích na tepelná čerpadla nebo o dotacích na fotovoltaiku.

Woltair vyřídí celou administrativu za vás

Máte obavy z toho, že žádání o dotaci bude spojené s hromadou papírování, které vám zabere spoustu drahocenného času? Nemusíte. Naši Woltair dotační experti se o vše postarají – nemusíte složitě vyhledávat, co vše budete k žádosti muset doložit, ani vyplňovat sáhodlouhé formuláře.

Žádosti o dotace vyřizujeme z programu Nová zelená úsporám pro naše zákazníky, kteří se rozhodnou pro instalaci tepelného čerpadla, fotovoltaické elektrárny nebo kombinaci fotovoltaiky s nabíjecí stanicí. Stačí, když zavoláte na naši bezplatnou linku nebo vyplníte rychlý online formulář. A nebo si rovnou domluvte konzultaci s Woltair expertem. Během pár minut si tak nezávazně ověříte, zda a v jaké výši máte na dotaci nárok, a můžete plánovat další postup k vysněné úsporné a ekologické domácnosti.

Podat žádost samozřejmě můžete i individuálně přímo na stránkách dotačního programu Nová zelená úsporám. Třeba v případě, že chcete získat podporu na pořízení nabíjecí stanice, renovaci rodinného či bytového domu nebo na stavbu pasivního domu. 

Vše elektronicky a z pohodlí domova

Ve Woltair se snažíme všechny procesy maximálně zefektivňovat a digitalizovat a v souladu s tím probíhá i příprava žádostí o dotace. Nahrává tomu i fakt, že od roku 2021 je možné podávat žádosti v rámci programu Nová zelená úsporám pouze elektronicky

Elektronické podání s sebou přináší řadu výhod – nečeká vás žádné obíhání úřadů, fronty za přepážkami ani tahání stohů papírových účtenek a dalších dokumentů k doložení. Díky tomu, že vše probíhá online a řada registrů je navzájem propojených, odpadá i nutnost dodání některých podkladů (např. výpisu z katastru nemovitostí).

Na druhou stranu může být tento krok k digitalizaci pro někoho, kdo se v online prostředí není zvyklý tolik pohybovat, krokem do neznáma, který může vzbudit obavy. Ty však nejsou na místě – Woltair dotační expert vás postupně provede celým procesem až do bodu, kdy ho zplnomocníte k tomu, aby za vás žádost o dotaci podal a vyřídil zbytek agendy.

Zřízení eidentity a další kroky

Základní podmínkou pro žadatele v rámci programu Nová zelená úsporám je vytvoření elektronické identity občana. Tato identita, kterou můžete vytvořit pouze vy, je pro vyřízení celého procesu nezbytná, a nelze bez ní dotační podporu od státu získat. 

Zřízení elektronické identity se vám bude hodit i do budoucna, protože díky ní můžete snadno komunikovat se státní správou a ušetřit si nejrůznější obíhání úřadů. Lze tak například využívat vybrané služby České správy sociálního zabezpečení, posílat a přijímat datové zprávy, komunikovat se zdravotní pojišťovnou nebo se třeba připojit na daňový portál.

K tomu, abyste mohli požádat o dotaci z programu Nová zelená úsporám, budete tedy potřebovat:

  1. 1. Vytvořit si elektronickou identitu občana
  2. 2. Aktivovat ji na pobočce Czech Point nebo online přes bankovní identitu či vlastní datovou schránku
  3. 3. S touto identitou se přihlásit do Agendového informačního systému SFŽP a nechat si vygenerovat kód pro žadatele o dotaci
  4. 4. Kód nadiktovat svému Woltair dotačnímu expertovi a zplnomocnit ho tak k podání žádosti za vás

Do postupu se nemusíte pouštět sami – podrobné informace s přesným postupem vám poskytne náš dotační expert, který s vámi bude v kontaktu. Ten od vás následně celou zbývající agendu převezme, vaše povinnosti tím končí a můžete se s čistou hlavou těšit z nového energetického zařízení pro vaši domácnost, které pro vás bude díky získaným dotacím daleko dostupnější.

Další informace o dotacích v roce 2023

Chcete se o možnosti dotací dozvědět více a zajímá vás, na jaké částky můžete v roce 2023 dosáhnout? Přečtěte si:

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?